Ikke logget ind Login på serialsafe.dk Login LOGIN
 
Tips
 
Hvis skaden er sket
I det følgende er givet nogle råd, som måske kan hjælpe dig til bedre sikring af din bolig og dine effekter mod tyveri - klik på nedenstående link for tips til brandsikring.

Læs mere om brandsikring
 Ferie
Mange danskere oplever at blive bestjålet på deres ferie, enten ved indbrud, lommetyve eller ved overfald hvor man bliver frarøvet alle værdigenstande.
Og i mange tilfælde står man uden noget dokumentation på det stjålne, når man skal kontakte det lokale politi.
Det problem kan man undgå ved at oprette alle de værdigenstande man har med på ferie, i serialsafe's system. Hvis uheldet er ude, er det nemt at logge ind i systemet, og få udskrevet en liste over effekter som er stjålet. Man kan oprette alle familiens pas, kreditkort, kamera, videokamera osv.
 Operation Mærkning
Operation Mærkning er et koncept omhandlende mærkning af dine effekter. De fleste hælere er ikke interesserede i tyvekoster der kan spores, da disse kan være meget svære at sælge videre.

Operation Mærkning hindrer ikke indbruddet, men kan begrænse mængden af de ting tyven får taget med sig.

Der findes mange måder at mærke dine effekter på, og mærkningen kan foretages med forskellige værktøjer - det og meget andet kan du læse om ved at følge nedenstående link.

Læs mere om Operation Mærkning
 Nabohjælp
Nabohjælp er mere en idé om at hjælpe hinanden end et egentligt koncept og går ud på, at man i lokalområdet holder øje med hinandens bolig og effekter.

Naboer har en idé om, hvem der normalt færdes i ens hjem og kan derfor i de fleste tilfælde straks spotte, hvis personer, der ikke hører hjemme i normal billedet, snuser rundt omkring ens hjem.

Nabohjælp er meget effektivt til at forhindre indbrud.

Læs mere om nabohjælp
 Vindueslåse
De fleste nyere producerede vinduer er lavet på en sådan måde, at selve vinduets låseanordning i sig selv er en sikkerheslås. Alligevel er det muligt for indbrudstyve at bryde disse op, hvorfor det anbefales at montere yderligere låse på ens vinduer.

Ekstra låse på vinduerne er en effektiv måde at holde tyven ude på. Det er ofte muligt for tyven at bryde disse ekstra låse op, men dels er det ofte meget støjende og dels er det besværligt, hvilket gør, at tyven ofte vil forsøge at finde et andet sted at bryde ind.

Læs mere om vindueslåse
 Dørlåse
Dørlåse i sig selv er en større videnskab, men trods dette er der visse ting man bør være opmærksom på i forbindelse med sikring af sit hjem.

Dels er det vigtigt at man i sine adgangsdøre til hjemmet har låse, som er af nyere dato og derved forsynet med nyeste mekanik. Herudover er det en god idé at forsyne adgangsdørene med en ekstra lås - eksempelvis en ikonlås. Som alternativ til ekstra låse er det en god idé at have låse, der ikke er forsynet med indvendige vridere.

Læs mere om dørlåse
 Lys installationer
Lys er en simpel men ofte effektiv måde at forhindre indbrud på, men gør det ikke alene !
Oplyste boliger er ikke interessante for tyvene, idet de ingen interesse har i at møde et hus beboere.

Ud over oplyste boliger er lyssensorer i carporte og ved indgangspartier til ens bolig ligeledes en metode til at hindre tyvens adgang til stedet, idet tyven ingen intention har om at blive oplyst og derved blottet for eventuelle naboer eller andre.


Hasper og lignende
Hasper er en form for ekstra lås, der virker både på døre og vinduer. Fordelen ved en haspe er, at man kan lade dør / vindue stå på klem og stadig føle sig sikker.

Der findes metoder til at komme gennem vinduer og døre forsynet med sikkerhedshasper,  hvorfor disse ikke i sig selv ikke udbredt mindsker ens sandsynlighed for indbrud. Opbrud af en haspe vil ofte larme, hvilket gør haspen til en god løsning til sikring af boliger, hvor beboerne er hjemme.
 Tyveri alarmer
Der findes et udbredt antal varianter af tyverialarmer og der er ingen tvivl om at disse har en vis præventiv effekt. Effekten afhænger dog af, hvilken alarmtype man har, samt hvilke reaktioner en alarm er sat til at frembringe.

Alarmer kan alt fra at blinke med lyset i boligen til høje hyletoner og underretning af husets ejer via SMS. Den rigtige alarmtype er yderst vigtig for maksimal effekt.


GPS enheder / automatisk sporing
GPS / Tracking Point systemer er ofte usynlige for indbrudstyven. Dette bevirker at den præventive effekt er meget lille, med mindre man skilter med systemerne. Omvendt er det en meget sikker måde at finde sine effekter på igen, i de tilfælde man er blevet bestjålet.

Disse systemer kommer i alle varianter og er ofte kostbare at installere / tilkøbe, hvorfor man inden anskaffelsen bør gøre sig nogle overvejelser omkring omfanget og brugen af søgningsenheder.


Videoovervågning / foto enheder
Videoovervågning er ubetinget en af de mest præventive sikringsformer og er meget effektiv i forbindelse med efterforskningen af indbruds / tyverisager til genkendelse af indbrudstyven. 

I forbindelse med anskaffelsen af videoudstyr eller andet fotudstyr skal man dog være opmærksom på den meget skrappe lovgivning der findes for, hvad og hvor man må filme.

Man må eksempelvis ikke uden videre sætte videoovervågning op på sin private grund.


Lidt tips til bilen
Der er mange ting der kan gøre det besværligt for en eventuel biltyv at lave indbrud i netop din bil. Og det er egentligt forholdsregler, som de fleste tager uden at tænke over det, men i nogen situationer glemmer. Og måske er det lige der man er uheldig at en biltyv kommer på besøg i netop din bil.
Men hvis du altid sørger for at nøglen er taget ud af tændingslåsen, er det ikke muligt at tyven kan stjæle/lave indbrud uden at lave larm. Det er faktisk ulovligt at lade nøglen sidde i en bil uden opsyn.
Lås altid dørene og luk vinduerne, også selvom det bare er for et kort øjeblik. Husk at låse bagagerummet
Prøv såvidt det er muligt at parkere hvor der er oplyst af gadebelysning.
Undgå at lægge værdigenstande hvor de kan ses af indbrudstyve.
Det er specielt oppe i tiden, at tyve stjæler navigations systemer. Og selvom du husker at tage alt væk fra synsfeltet i bilen, vil et eventuelt mærke fra sugekop holderen fortælle tyven, at der muligvis er et navigationssystem gemt i handske rummet. Så husk, at fjerne mærker fra sugekopholderen.
 
Opret konto
Opret en konto her
Nyttige links
Danmarks statistik
Det kriminalpræventive råd
Dansk politi
Retsinformation
Bolius.dk
 
Kontakt Serialsafe
Telefon: 31621422
Email: admin@serialsafe.dk